Már legyártottak 50 darab Polestar 1 modellt, de ezek nem eladóak

A Volvo független márkájaként szerencsét próbáló Polestar ugyan már két éve bemutatta az első modelljét, az igazi sorozatgyártás még csak most kezdődik majd. Az előszériás példányok már elkészültek.

A Polestar még 2017-ben mutatta bel az első modelljének számító hibrid kupét, melyet nemes egyszerűséggel csak 1-es számmal láttak el. Azóta már tudni lehet a tisztán elektromos 2-es és 3-as modellről is, ám az első még mindig nem került sorozatgyártásba. Ennek legfőbb oka az alapos előkészítés és tesztelés, mely még csak most ért a végére.

A kínai üzemben ugyanis elkészül 50 darab Polestar 1, de ezek még mind előszériás próba modellek, melyekkel nem csak az autó tudását, hanem a gyártási folyamatot is tesztelik.

Aggodalomra azért semmi ok, most már tényleg elkezdődik az értékesítés és a gyártás, a márka képviselői szerint az első vásárlók már össze is állították, illetve megrendelték a saját példányukat.

A kimondottan elegáns vonalakkal megrajzolt kupé egy 2 literes benzines egységgel és a kizárólag a hátsó tengelyt hajtó két elektromos motorral összesen 600 lóerőt képes a vezető szolgálatába állítani.