Már készül a CS kivitel a BMW M3 és M4-ből is

Bár a Competition kivitel is az ésszerűtlenség határát súrolja, még tovább fokozza az élvezeteket a BMW az M3 és az M4 kapcsán. Készül a könnyebb és gyorsabb CS változat!

Bár a külseje elég megosztóra sikeredett, ahhoz nem fér kétség, hogy az új BMW M3 széria műszaki téren és sportosság tekintetében egy kiváló konstrukció. Ezt még tovább fokozták a gyáriak a Competition csomaggal és az összkerékhajtás lehetőségével, de egyes híresztelések szerint még mindig van mit kihozni a járgányból.

Konkrétan a BMW Blog portál szerzett tudomást arról, hogy már készül a CS kivitel, mely többet kínál majd a pályaversenyzés és a száguldozás szerelmeseinek. Bár technikai specifikációkról egyelőre nem esett szó, az eddig kiadott CS modellekből kiindulva itt is jelentős súlycsökkentésre számíthatunk, főleg a karbonszálas műanyagok indokolatlan mennyiségben felhasználásának köszönhetően. A súlycsökkentés érdekében valószínűleg az összkerékhajtás sem lesz az érkező variáns sajátja.

Jó eséllyel a 3 literes duplaturbós motorba is belenyúlnak a bajorok legalább vezérlő módosítás szinten, így a Competition 503 lóerős teljesítményénél is valamivel többre számíthatunk. Mivel a bajorok egyszerre módosítgatják a 3-as és a 4-es szériát, így borítékolható, hogy az M4 is elérhető lesz még combosabb megoldásokkal. Sőt, az is lehet, hogy először ez érkezik meg, legalábbis erre enged következtetni, hogy a napokban már sikerült néhány fotósnak lencsevégre kapnia egy sportosabb, álcázott 4-es szériát tesztelés közben.