Már idén novemberben leleplezi a Ford a teljesen elektromos Transit áruszállítót

A Ford villanyosítási folyamatának egy hangsúlyos lépcsőfokát képviseli a Transit áruszállító tisztán elektromos változata, melyet alig pár héten belül le is leplez a gyártó. Amerikában készül majd, de az európai piacon is számíthatunk a jelenlétére.

A Ford először még 2019 árpilisában beszélt arról, hogy a személyautók mellett az áruszállító modellek elektromos térhódítása is a közeljövő egyik fontos mozzanata, amiből értelemszerűen ők sem szeretnének kimaradni. Ezért is történik meg a Transit villanyosítása. Mikor? Pár héten belül!

A gyáriak ugyanis az előzetes információk szerint még november folyamán leleplezik a kész változatot, melyről egyelőre technikai részleteket nem árultak el, csupán azt lehet tudni, hogy Amerikában készül majd, de jövőre már az európai vásárlók is hozzájuthatnak.

„Mi is dolgozunk a Ford-nál és ez az autó is egy igazi munkajárgány lesz kimagasló praktikummal és egyedi digitális felhőalapú szolgáltatásokkal, hogy javítsuk a fontos kereskedelmi ügyfeleink teljesítményét és termelékenységét”- mondta Jim Farley, a márka vezérigazgatója. Ezek alapján a villanyos kivitel nem csak egy átirata lesz a jelenlegi Transit generációnak, hanem merőben új értékrendeket és technikai megoldásokat is képvisel majd.