Már gyártják az új Honda Civicet

Még be sem mutatták hivatalosan, de már hajózzák a tengerentúlra a Civic új generációját, amely minden piacra a Honda brit gyárában készül.

Prototípusként már megismerhettük, de a szériagyártásra kész változatot még nem mutatta meg a Honda a Civic tizedik generációjának ferdehátú változatáról. A modell azonban már készül a Honda nagy-britanniai, swindoni üzemében, és egy kép szerint már hajózzák az Egyesült Államokba.

Az új Civic ugyanis igazi világautó lesz, minden piacon azonos kivitelben forgalmazzák majd. Az USA-ban a lépcsőshátú és a kupé karosszériaváltozata már bemutatkozott, az ötajtóst azonban egészen eddig csak a prototípusról ismerhettük. Az elődjénél kevésbé ufós, élesebb vonalakkal rajzolt modell premierjére már nem sokat kell várnunk, a kereskedésekbe azonban csak jövőre kerül.

A kínálat várhatóan a már ismert 1,4 literes, 100 lóerős benzines szívómotor és az 1,6 literes, 120 lóerős turbódízel mellett két új turbós benzinmotorból áll majd: egy ezer köbcentis háromhengeresből és egy 1,5 literes négyhengeresből. Sőt, az új generációból is készül majd Type R kivitel, kétliteres, turbós erőforrással és 300 lóerő feletti teljesítménnyel. A képeken a prototípus látható.