Már elektromos autót is lehet kölcsönözni Budapesten

Az elektromos autók terjedésével számítani lehetett rá, hogy az autókölcsönzőknél is elérhetővé válnak a villanyautók: most négy Nissan Leaf került az Avis hazai flottájába.

Magyarországon jelenleg az Avis kínálja a legtöbb elektromos autót bérbeadásra azok után, hogy az autókölcsönző négy Nissan Leafet vásárolt. A tiszta üzemű járművek júliustól vehetők bérbe, a kölcsönzés egy napra 17 800 forintba kerül, egy hétre pedig 85 400 forint a bérleti díj, amihez érdemes azt is számításba venni, hogy az elektromos autókat a főváros több pontján ingyenesen lehet tölteni, és erre az időre a parkolás is díjmentes.

Az autókat az Avis újonnan épült budapesti telephelyén lehet igénybe venni, ahol saját töltőállomást is létesítettek. A cég újabb képviseletét a fenntarthatóságot szem előtt tartva alakították ki, energiatakarékos megoldásokkal, újrahasznosítással és szelektív szemétgyűjtéssel. A vecsési telephelyen pedig napelemeket helyeztek üzembe, így megújuló forrásból nyerik a töltéshez szükséges energia nagy részét. Európában egyébként az Avis dániai üzletága rendelkezik a legtöbb villanyautóval, ott 861-et üzemeltetnek.