Már biztos nem tudja teljesíteni a Jaguar-Land Rover az emissziós határértéket

A Jaguar-Land Rover vezetősége belátta, hogy most már esélytelen számukra, hogy be tudják tartani az EU által megszabott emissziós határértékeket. Nagyjából 117 millió dolláros büntetésre számíthat a konszern.

Manapság Európában az autógyártók számára a legfontosabb az emissziós értékek betartása, hiszen ha ennek nem tesznek eleget, akkor bizony könyörtelen bírságot szab ki az Európai Unió. Most pontosan ezzel néz szembe a Jaguar-Land Rover is, aki már nem is titkolja, hogy nem fogja tudni teljesíteni a kiírt 95 g/km CO2 paletta átlagot.

„Nem örülünk annak, hogy nem sikerül megfelelni a feltételeknek, de ez nem csak rajtunk múlt”- nyilatkozta csalódottan Adrian Mardell, a cégcsoport pénzügyi igazgatója utalva az idei év autóipari nehézségeire.

Az esély a bírság elkerülésére akkor úszott el igazán, amikor a gyártónak be kellett szüntetnie az Evoque és a Discovery Sport hibrid változatainak az értékesítését környezetvédelmi átsorolás miatt, miután azok nem tudták teljes mértékben teljesíteni a gyártó által korábban megadott értékeket. Tévedés ide vagy oda, ezek lettek volna azok a modellek, melyek egyensúlyozzák a benzines és dízel paletta CO2 kibocsátását, de természetesen ez így nem történt meg.

Az elemzők nagyjából 117 millió dolláros bírságra számítanak a szabályozások be nem tartása miatt, ami kimondottan érzékenyen érintheti az amúgy is a pandémiás helyzet óta még mindig csak éppen éledező gyártót.

(forrás: Autonews Europe)