Számolhat velünk

Négy kerék vagy több - minden, ami autózás!

0bc9bca3-bugatti-chiron-topspeedrun-05

Majdnem 500-al repesztett a rekorder Bugatti Chiron

2019. szeptember 03. | Bugatti Hírek | Címkék: , , ,

Megdőlt a szárazföldi sebességrekord. A Bugatti szépen csöndben fejlesztett Chiron átirata ugyanis majdnem elérte az 500 kilométeres óránkénti tempót egy németországi pályán.

Már évtizedek óta tart a sebességháború a gyártók között. Legújabban a Bugatti és a Koenigsegg püföli egymást a megtisztelő leggyorsabb autó címért, amit most megint a francia gyártó tudhat magáénak.

A gyáriak ugyanis egy németországi tesztpályán egy Chiron-al elérték a 490 kilométeres óránkénti tempót, amit a német TUV mérésekkel igazolt is. Utcai autóval eddig még senki sem száguldott ilyen gyorsan, tehát a rekord hivatalos.

Azért van egy kis turpisság is a sztoriban, ugyanis a szóban forgó autó egy erősen átalakított példány volt. A kedvezőbb légáramlás miatt ugyanis a fenekét megnyújtották, a diffúzort mélyebbre helyezték, a motor teljesítményét pedig 1600 lóerőre lőtték be.

Mindezek ellenére a Bugatti vezetősége azt nyilatkozta, hogy egy közel széria példányról beszélhetünk, így nincs kizárva, hogy a nyújtott és felhergelt kivitel egy későbbi SuperSport változatot takar.

2015 © Minden jog fenntartva. Euroleasing Kft.