Magyar világsiker Hollandiában, avagy a DC72 srácai oda tették magukat restaurálás terén

A minden évben megtartott InterClassics Maastricht kiállítás a veterános élet egyik legfontosabb mozzanata. Na innen sikerült a magyar srácoknak elhozni a legszebben restaurált autó díjat.

Hollandiában minden évben megrendezik a veterános élet egyik legnagyobb rendezvényét, az InterClassics Maastricht kiállítást, ahol több mint 30 ezer négyzetméteres területen kiállítók százai mutatják meg a felújított járgányaikat. Ez egy nívós rendezvény, így kontár munkának helye nincs.

Ebben a közegben mérettette meg magát a magyar DC72 műhely egy az Albion Sports & Collection Cars megbízásából felújított 1966-os Citroen DS21 Pallas modellel. Tudja egy magyar műhely a világszínvonalat? Van szégyenkezni valónk? Ugyan már! A srácok a szakmai zsűri döntése alapján simán elhozták a ” legszebben restaurált autó” díjat.

A DC72 egy három éve működő magyar műhely, melynek 12 fős csapata hét hónapon keresztül dolgozott a francia ritkaságon, mire elérte a jelenlegi állapotát, ami lényegében megegyezik a gyári állapottal.

A díjnyertes Citroen egyébként már talált is új gazdát magának, egy német gyűjtő vásárolta meg, hogy a kollekciója színvonalát tovább emelje vele.