Magától működő elektromos töltőket telepít az Electrify America

Az önvezető elektromos jövő sok feladattól szabadíthatja meg a hétköznapi embereket. A jelek szerint nem csak vezetnünk nem kell majd, de még parkolóhelyet keresgélni és elektromos töltővel vacakolni sem.

Az elektromos önvezető jövőről alkotott kép egyre inkább azt sugallja, hogy igencsak el fogunk kényelmesedni, ráadásul nem is kell ehhez olyan sok idő. Az Electrify America például bejelentette, hogy már jövőre megnyitja azt a parkolót San Francisco-ban, melyben önállóan működő robotkarok töltik majd fel az elektromos autókat.

Személyzetre tehát nincs szükség, a rendszer magától felismeri, hogy merre van a szóban forgó elektromos járgányon a töltőnyílás, a kar kinyitja a fedelét, majd csatlakoztatja az áramforrást. Ha sikerült teljesen visszanyerni a hatótávot, vagy éppen csak mennénk már tovább, akkor szintén automatikusan leválasztásra kerül a kábel az autóról, mi meg mehetünk dolgunkra Isten hírével.

A megoldás kényelme és zsenialitása természetesen önvezető autókkal teljesedik ki. Mert, hát nincs annál kényelmesebb, mint a munkahelyünkre megérkezve kiszállni a kapu előtt, majd a négykerekűt elküldeni, hogy menjen el töltődni és parkoljon addig, amíg szükség nem lesz rá. Kicsit ijesztő, kicsit furcsa, de mindenképpen érdekes jövő előtt állunk.