Luxus-belsővel csábít az új Range Rover

Új külső, új motorok és egy tölthető hibrid változat került be a megújult Range Rover-sorozat fegyvertárába. De a legfeltűnőbb a már tényleg szuper-luxus belső dizájn lett.

Alig 1,4 másodperccel gyorsul csak rosszabbat 100 km/h-ra az új Ranger Rover sorozat legizmosabb változata a V8-as motorral, mint a Bentley Bentayga a W12-essel. Az összevetés nem véletlen: a Range-et immár egyértelműen a legfelső kategóriába pozícionálták. Ezt nem annyira a megszépült, kissé újrafésült külső formák sugallják (bár azok is), hanem inkább a nyújtott tengelytávú változat hihetetlenül Pazar belső tere. (lásd a képeken!)

A legnagyobb újdonság természetesen a tölthető hibrid változat, a P400e, amelyben a kétliteres benzinmotor 300 lóerős változata mellett egy 116 lóerős elektromos motor is dolgozik, a kettő kombinált teljesítménye 404 lóerő, 640 Nm-es nyomaték leadása mellett. A 13,1 kWh-os akkumulátorcsomaggal 51 kilométert képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban az autó. Ennek köszönhető a nagyon jól hangzó (ám csak az első 100 kilométerre igaz) 2,8 literes átlagfogyasztás i érték. (Finom talppal, természetesen!) A csúcsváltozat a már említett ötliteres V8-ast kapja 565 lóerős teljesítménnyel.