Loeb szupercsapattal indul a Dakaron

Minden idők legsikeresebb csapatának tagjaként indul a jövő évi Dakar-ralin a kilencszeres rali-világbajnok Sebastien Loeb a Peugeot új autójával.

Újabb terepen méreti meg magát Sebastien Loeb, napjaink egyik legsikeresebb autóversenyzője. A kilencszeres rali-világbajnok a raliban mindent elért, amit csak lehetett, karrierje során ugyanis 78 versenyt nyert meg a Citroennel, ami azt jelenti, hogy csaknem minden másodikon diadalmaskodott, amin csak elindult. Loeb később rekordot állított be a Pikes Peak hegyi versenyen egy Peugeot-val, és jelenlegi versenysorozatában, a túrakocsi-világbajnokságon is több futamgyőzelmet szerzett már a Citroennek. Loeb most egy újabb terepen próbálja ki magát, hiszen elindul a jövő évi Dakar-ralin.

Nem mindennapi társaság tagja lesz a 41 éves pilóta, a Peugeot egyszerűen csak álomcsapatnak nevezi a négy pilótát. Loeb mellett a 2008 DKR versenyautó volánja mögé ül ugyanis Stephane Peterhansel tizenegyszeres és Cyril Despres ötszörös Dakar-győztes, de Carlos Sainz kétszeres rali-világbajnok is, aki egyszer szintén nyert a Dakar-ralin. A csapattársak szerint Loeb számára már nem tudnak újat mutatni, ennek ellenére tizenhét éve hűséges monacói navigátora, Daniel Elena társaságában előtte azért rajthoz állnak a Marokkó-ralin, hogy megszokják a tereprali körülményeit. Mint Loeb szellemesen mondta, eddig a raliban csak kerülgették az akadályokat, most azonban az autónak köszönhetően akár át is gázolhatnak rajtuk, amit bizony még szokniuk kell…