Leselejtezett akkumulátorokkal üzemelő kemping utánfutót mutatnak be

Az elektromos autózás egyik nagy kérdése, hogy vajon mi lesz az akkumulátorokkal, ha le kell selejtezni őket. Itt az egyik lehetőség, például egy kemping utánfutót tökéletesen ki lehet szolgálni velük.

Az elektromos autózás ellenzői szeretik hangoztatni, hogy az akkumulátorok többet szennyeznek, mint a régi típusú motorok, főleg az életciklusuk végén. Ez igaz lenne, ha mindenképpen kukázni kéne ezeket az aksikat, de szerencsére nem kell.

Több alternatíva is felmerült már az ilyen lecsökkent teljesítményű csomagokkal kapcsolatban. Fel lehet használni őket például alacsony energia igényű háztartási eszközöknél, de nagyobb példányszámban akár városi tartalék áramkört is ki lehet alakítani velük. Ezen felül egy kemping utánfutó elektromos ellátására is elegendőek.

Ezt bizonyítandó az Opus cég egy koncepciót mutatott be, mely első generációs kiöregedett Nissan akkumulátorokkal üzemel. A szerkezet a Nissan Energy ROAM hordozható rendszerét használja, melynek 1 kW kimenő teljesítménye van és a 230 és 12 voltos rendszereket is támogatja.

A Camper Concept konyhai felszereléseket és hálószobai kényelmi funkciókat is kínál, a rendszer töltése pedig napelemmel és fali 230-as aljzattal egyaránt megoldható.