Leplezetlenül az új Volvo V90

Már végleges formájában sikerült lefényképezni a Volvo új nagy kombiját, az S90 műszaki alapjára épülő V90 pedig hamarosan hivatalosan is bemutatkozhat.

Most már biztosak lehetünk benne, hogy a Volvo új modelljeinek végleges változatát láthattuk azokon a kínai modellautókon, amelyekről idő előtt kerültek ki képek az internetre. Az S90 és V90 formáját már a hivatalos bemutatójuk előtt leleplezték az apró makettek, most pedig itt vannak az első, de még nem gyári fotók a Volvo nagy kombijának életnagyságú változatáról is, amelyek a svéd Teknikens Värld magazinban jelentek meg.

A képek szerint az újdonság jóval nagyobb, elegánsabb és sportosabb lesz, mint az elődje, a V70. A hírek szerint a karosszéria 15 centiméterrel közel öt méteresre nyúlik, és a tengelytávolság is csaknem ennyivel lesz nagyobb a kifutó modellénél. A méretnövekedésnek köszönhetően mind az utastér, mind a csomagtér tágasabb lesz, az utóbbi mérete pedig annak ellenére növekszik, hogy a hátfal most először nem függőleges, mint a neves elődökön, hanem sportosan lejtős.

A műszerfalon az XC90-ből és S90-ből ismerős digitális műszeregységet és nagy, álló formátumú érintőképernyőt találjuk, és a motorkínálat is ezekből a típusokból származik. A D4 és D5 dízelmotorok 190 és 235 lóerőre lesznek képesek, míg a T6 és T8 benzinesek 320 és 407 lóerősek, az utóbbi a konnektorról tölthető hibrid csúcsmodellt jelenti. A későbbiekben sportos Polestar és takarékos háromhengeres motorral szerelt kivitelek érkezése is várható, de az XC70 is utódot kaphat a V90 Cross Country személyében.