Leleplezték a Hyundai Kona ráncfelvarrását

A Hyundai már korábban megmutatta a Kona ráncfelvarrás utáni orrát, most a hivatalos leleplezéssel viszont összeállt az egész kép. Új motorok és hibrid hajtásláncok is kerültek a palettába.

A Hyundai alig egy héttel ezelőtt dobta ki a Kona ráncfelvarrás első kedvcsináló képeit, most pedig már meg is történt a teljes leleplezés. Egyértelműen sportosabb formai irányzat felé mozdult el az autó, főleg az N Line felszereltségi szintnek köszönhetően.

Ez utóbbi esetben ugyanis nem csak a fényszórók és a hűtőrácsok kaptak új rajzolatot, hanem a lökhárítók is jóval látványosabbak, ráadásul ennél a felszereltségi szintnél maradt csak meg a jellegzetes hűtőrács fölötti légbeömlő nyílás.

Természetesen a motorpaletta is egy alapos modernizálásáson ment keresztül, megjelent például az új fejlesztésű 1,6 literes 194 lóerős T-GDI Smartstream egység a kínálatban, mely akár 48 Voltos mild-hibrid rásegítéssel is kérhető. A hétsebességes duplakuplungos automata váltó vagy a hatsebességes manuális megoldás is elérhető hozzá, illetve azt is kiválaszhatjuk, hogy két- vagy éppen összkerék meghajtású Konát szeretnénk a garázsunkban tudni.

A belépő szintet az 1 literes T-GDI motor jelenti továbbra is 118 lóerős teljesítménnyel és manuális váltóval, de most már ez az alternatíva is támogatja a mild-hibrid lehetőséget.

A legfontosabb újdonság viszont egyértelműen a teljes értékű hibrid hajtáslánc megjelenése a kínálatban. Ennek az alapja az 1,6 literes T-GDI benzines erőforrás, melyet egy elektromotorral és a hozzá tartozó 1,36 kWh-s akkumulátor csomaggal egészítettek ki. A rendszer 138 lóerős összteljesítményre képes és csak elsőkerék meghajtással kerül a szalonokba.