Ledobta a tetejét a Lexus LC 500

Hosszú ideig csak tanulmányként mutogatták, ám most végre tényleg megérkezett a Lexus LC kabrió nyitható tetős változata. Igazi luxus kabrió lett belőle.

A Lexus éveken keresztül hergelte azzal a közönséget, hogy most már tényleg jön az LC széria nyitható tetős változata. A végleges helyett viszont mindig tanulmány verziókat kaptunk, egészen idáig.

Mert ugyanis most tényleg megérkezett az LC 500 Convertible, hogy alapvetően szóljon bele a luxus kabriók vásárlóiért vívott harcba. Az időzítés sem rossz, hiszen alig egy hónapja jelentette be a Mercedes, hogy az S-osztály nem kap többé kabrió és kupé változatot sem.

Na szóval itt van az LC és tényleg magasra helyezi azt a bizonyos lécet. A kupé már bebizonyította, hogy a prémium és a luxus érzete összepárosítható a sportossággal, amit a Convertible még egy szinttel feljebb helyez. Ez az olyan finom részleteknek köszönhető, mint például a négy rétegből álló vászontető vagy a továbbfejlesztett klíma, mely legyen szó hidegről, vagy rekkentő hőségről, mindig garantálja a komfortos autózást nyitott tetővel.

Persze, a csapadék ellen ez nem véd, így ebben az esetben kénytelenek vagyunk elindítani a zárási folyamatot, mely 50 kilométeres óránkénti sebesség mellett 15 másodpercet vesz igénybe. Nem ez a piac leggyorsabb tető mozgató mechanizmusa, de ne felejtsük el, hogy a méretes és az extra rétegek miatt nehéz vásznat nem könnyű gyorsan mozgatni hosszú távon is megbízhatóan.

Az LC Convertible a Coupe esetében már megismert 5 literes V8-as motort kapja meg 478 lóerős teljesítménnyel 539 Nm nyomaték mellett. A hibrid hajtás itt nem választható, az továbbra is megmarad a kupé sajátosságának.