Leállt a Fiat 500L termelése a kínai munkaerő kiesése miatt

Egyre komolyabb hatása van a koronavírus terjedésének az autóiparra. Most például a Fiat állította le a termelést a szerbiai üzemében, mert nem érkeznek Kínából alkatrészek.

A koronavírus terjedése lényegében kezdi megbénítani a kínai ipart, aminek mondani sem kell, hogy komoly hatása van más országok iparára is. Legutóbb Tesla, a Ford és a Honda után a Hyundai jelentette be, hogy szüneteltetik a gyártást. Most pedig a Fiat is csatlakozott ehhez a táborhoz.

Az olaszok a szerbiai gyáregységben állították le a termelést, mert nem érkeznek audio alkatrészek a kínai beszállítótól. Ez annyit tesz, hogy az 500L modell gyártása szünetel, egyelőre nem tudni, hogy mennyi időre.

Az FCA azonnal elkezdte a beszállítói hálózat átalakítását, ami annyit tesz, hogy a jövőben nem kínai gyártóktól rendelnek alkatrészeket, hanem más országok látják majd el eszközökkel a gyáregységüket. Ez valamilyen szinten megdobja az előállítás költségét, de ha sikerül megegyezni más beszállítóval, akkor pár héten belül megint megindulhat a meghízott 500-asok gyártása.