Leállították az Alpina BMW i8 fejlesztését

A legújabb BMW-k min őségi tuningolásával foglalkozó Alpina ugyan elkezdte a BMW i8 hibrid továbbfejlesztését, ám az utolsó pillanatban megálljt parancsolt nekik az anyacég. Túl durva lett volna a végeredmény.

A BMW paletta egyik legfuturisztikusabb modellje a hibrid i8-as, melynek háromhengeres motorját sokan komolytalannak érzik az árhoz és a megjelenéshez mérten. Ezen javított volna a BMW specialista Alpina, ám sajnos már sosem készül el az i8 átgondolásuk.

A cég tulajdonosa ugyanis elárulta, hogy ugyan már régebben kaptak egy i8-ast a BMW-től, hogy megkezdhessék a munkát, befejezni viszont már nem engedte a dolgot az anyacég. Az Alpina a sokat kritizált háromhengeres benzinest egy négyhengeres turbós egységre cserélte, átszabta a futóművet és az első lökhárítót. Már a közúti teszteken is túl voltak az így már 460 lóerős sportkocsival, amikor jött a felsőbb utasítás, hogy túllőttek a célon, kuka az egész projekt.

A BMW azzal magyarázta a döntést, hogy ezzel az i8 elveszti az eredeti karakterét, ráadásul veszélyeztet más M-es modelleket, ami mindenképpen ráfizetés a bajoroknak.