Leállította az Audi a repülő autó projektet

Az Audi az Airbus segítségével fejlesztette a repülő autó koncepcióját. Egészen idáig, a németek ugyanis belátták, hogy jelen helyzetben életképtelen az ötlet.

Az Audi tavaly mutatta be azt a különleges koncepcióját, mely lényegében a repülő autó szerepét töltötte volna be a közlekedésben. Ez a Pop.Up Next, egy drón és egy városi kisautó szerelemgyermeke.

A baj azonban, hogy ez a gyermek a jelek szerint halva született, az Audi ugyanis leállította a fejlesztést és elkezdte felülvizsgálni az Airbussal együttműködést.

Indoknak az hangzott el, hogy még a legoptimálisabb elemzők szerint is nagyon messze van, amikor az ilyen járgányok használhatók és hibátlanul működőképesek lesznek. Többek között a teljes önvezetés, illetve önrepülés is szükségeltetik hozzá, hétköznapi sofőröket ugyanis nem szerencsés össze-vissza repkedni a légtérben. Ezen felül komplex technikai megoldások kellenek a megvalósításhoz, amit jelenleg csak nagyon drágán és körülményesen lehet kivitelezni.

A sztori érdekessége, hogy VW csoporton belül továbbra is fut egy másik repülő autó projekt, hiszen a Porsche és a Boeing nemrég írtak alá egy megállapodást hasonló célkitűzéssel, mint amit az Audi és az Airbus maga elé állított.