Leállítja a Mitsubishi a kis elektromos i-MiEV gyártását

Az első kimondottan nagy példányszámban gyártott, szélesebb közönség számára is elérhető elektromos autó volt, de eljárt felette az idő. Még idén abbahagyja a Mitsubishi az i-MiEV gyártását.

Sokan nem is tudják, hogy nem a Nissan Leaf volt az első nagyobb példányszámban elkészített elektromos városi autó, hanem bizony a 2009-ben bemutatott kis Mitsubishi i-MiEV. A parányi futurisztikus elektromos azonban sose lett kirobbanó siker, hiszen a borsos ára mellé eléggé visszafogott 63 lóerős villanyos motor és jó esetben is csak 160 kilométeres elektromos hatótáv párosult.

A forgalmazása több mint 50 országban ment folyamatosan, ám még így is csak 30 ezer példány talált gazdára belőle, míg a később bemutatkozó Nissan Leaf már bőven a félmillió darabos érték fölött jár.

Ezért is, na meg a kora miatt is (11 év alatt egyszer sem nyúltak hozzá a gyáriak), most elérkezett a vég a kis aranyos elektromos számára, ugyanis a gyémántos márka bejelentette, hogy még ebben az évben leállnak a gyártásával. Utódmodell elképzelhető, hogy lesz 4-5 éven belül, de a gyáriak azt már a Nissan segítségével hozzák össze és Európában biztos, hogy nem kerül majd a szalonokba, hiszen jelenlegi állás szerint nálunk akkor már nem is lesznek Mitsubishi szalonok…