Leáll a 3D nyomtatással készülő kiegészítők értékesítésével a Mini

Mintegy három évnyi működés után áll le a Mini egészen szélsőséges testreszabhatóságot biztosító programja, a „MINI Yours Customised”. Valószínűleg a döntés mögött a BMW paletta egyszerűsítést megcélzó törekvései állnak.

Amióta a BMW felvásárolta a Mini márkát, azóta az angol gyártó autói a trendiség szimbólumai. Mert hát, vannak a kategóriában olcsóbb autók is a piacon, viszont egy ilyen autó birtoklásában benne van az az üzenet is, hogy „azért, mert én megtehetem”. Mint ahogy azt is megtehette idáig a vásárló, hogy teljesen a saját ízlésére szabja az autója megjelenését a „MINI Yours Customised” program keretein belül.

Most ennek a programnak vetett véget a gyártó, azaz nem rendelhetők továbbra azok a 3D nyomtatással és gravírozással készülő kiegészítők, melyek az eredeti alkatrészek helyére voltak könnyen felpattinthatók.

Legyen szó egyedi belső díszítésről, különleges mintával ellátott fényszóróházról vagy az általunk megadott szöveg földre vetítéséről, a programban gyakorlatilag bármit képesek voltak megvalósítani a szakik, természetesen némi (többnyire messziről is jól látható) pénz megfizetése után.

Arról egyelőre nem beszélt a gyártó, hogy miért kellett leállítani a programot, ám jó eséllyel lehet köze a lépésnek ahhoz, hogy a BMW nagyszabású paletta egyszerűsítést jelentett be előző héten, hogy ezzel több pénzt és erőforrást tudjon átcsoportosítani az elektromos kínálat kiépítéséhez.