Látványos és gyors GT4 kivitellel bővült a Cayman és a Boxster paletta

Felfrissült a Porsche Cayman és a Boxster is. A beavatkozás vadabb külsőt és egy bitang gyors GT4 kivitelt eredményezett.

Egyszerre frissült fel a Porsche Cayman és a Boxster is egy olyan akció keretein belül, melynek lényegi hozadéka az átlagnál sportosabb GT4 kivitel bevezetése volt.

Ennél a változatnál a megszokottnál nagyobb első légbeömlőket találhatunk, a látványos hátsó diffúzor pedig ténylegesen részt vesz a stabilitás kialakításában nagyobb sebességnél.

Szintén messziről feltűnő a Cayman GT4 esetében a méretes fix hátsó szárny, ám a Boxster a nyitható tetős kiépítés miatt egy alapból rejtett, ám nagyobb sebességnél előbukkanó szárnyat kapott. Utóbbi modell esetében viszont megfigyelhetőek a 911 Roadster megoldására hajazó elegáns púpok is az ülések mögött, illetve az ezek közé kifeszített féklámpa elhelyezés sem számít éppen mindennapinak.

A GT4 érdemi része az újonnan kifejlesztett 4 literes hathengeres boxer egység, mely 420 lóerő leadására képes mindkét karosszéria változatban, ezzel lehetővé téve a 4,4 másodperces 100-as sprintet. A végsebesség viszont alig észrevehetően ugyan, de különbözik a két típusnál. Egészen pontosan 301 és 304 kilométeres óránkénti maximális tempóról beszélhetünk, természetesen a zárt Cayman GT4 javára.