Lamborghinizik Alexa, azaz hanggal is utasítható mostantól az olasz sportkocsi

A Lamborghini meglépte azt, amit sok más gyártó már egy ideje halogat: beköltöztette Alexát az egyik modelljébe. Okos házak mintájára itt az okos Lamborghini, a Huracan Evo.

Már egy ideje ismerjük Amazon Alexát, azaz a mesterséges intelligenciával rendelkező robot hölgyeményt, aki pillanatok alatt okossá teszi a lakást. Alexa érti a dolgát, így felmerült már egy ideje a kérdés, hogy vajon autókban miért nem válik elérhetővé? A kérdés viszont okafogyottá vált: Alexa végre autóba ül, ráadásul nem is akármilyenbe.

A Lamborghini ugyanis bejelentette, hogy a Huracan Evo a 2020-as modellévre ezzel a megoldással is bővült. Ez annyit tesz, hogy mostantól elég megkérni a mesterséges intelligenciát és máris beállítja nekünk a hőfokot, kezeli a világítást, aktiválja a navigációs rendszert vagy megkeresi a kedvenc rádió adónkat.

Ezeken felül az otthoni rendszerekre is képes rákapcsolódni Alexa, így például úton hazafelé megkérhetjük, hogy fűtse fel nekünk a lakást, vagy kapcsolja le a villanyt, amit véletlenül úgy felejtettünk.