Lakóbusz garázzsal a hátuljában? Ezt kínálja a Concorde most luxusház áron!

Ha lakóbuszt veszel, akkor már ne add lejjebb a maximumnál. Legalábbis ezt gondolhatta a Concorde, amikor piacra dobta a saját belső garázzsal rendelkező luxus lakóbuszát, természetesen egy méretes villa árcédulájával megfűszerezve.

Manapság egyre inkább újra fellendül a lakókocsik és a lakóbuszok piaca, ahogy a vásárlók megint felfedezik az ebben rejlő lehetőségeket. Persze, a legtöbben a klasszikusokra esküsznek, hiszen ezek jelentik most a megfizethető kategóriát. Vannak persze a tehetősebb, luxust igénylő rétegek számára is megoldások a piacon, ilyen például a Concorde cég Mercedes Atego alapokra épített szerkezete is.

A luxusbusz kívülről nem mondható túlzottan látványos jelenségnek, de a belső tér azonnal rávilágít a turpisságra. Irgalmatlanul nagy a hely benne, a bútorok pedig a legfinomabb bőrözéssel és minőségi faberakásokkal vannak ellátva. Még egy dizájn konyha is található itt, mert hát nem mindegy, hogy hol főzőcskézünk a lakóbusz által nyújtott szabadságérzet mellett.

Ami még ennél is különlegesebb, hogy a busz hátuljában egy garázst is kialakítottak a gyáriak, ahova a kisebb megoldás esetében (990 GI) egy Smart ForTwo méretű autóval parkolhatunk be, de a 1090 GI megjelölésű változat már egy Mini Coopert vagy egy Fiat 500-ast is simán képes elnyelni. A beparkolást megsegíti mindkét esetben, hogy a hátsó hidraulika képes lejjebb vinni a busz hátulját, ezáltal nem kell olyan meredeken felhajtani a széria tartozéknak számító rámpán.

Az ilyen szintű lakóbuszozás sosem volt olcsó móka, így igazság szerint meg sem kéne lepődnünk a Concorde 1090 GI árcéduláján. Mi mégis megtesszük, hiszen az érte elkért 350 ezer euró már elég arra, hogy saját villát vásároljunk egy festői tájon és még marad „némi” apró repülőjegyre és luxusszállodára is. Persze, az élmény ebben az esetben nem ugyanaz…