Kupé kivitelben is bemutatkozott a Porsche Cayenne

A Porsche sem maradhatott ki a kupé SUV őrületből, így gyorsan össze is hozták a Cayenne tovább sportosított változatát. A végeredmény közel sem összecsapott.

Bár hosszú évtizedekig a lapos sportkocsijairól volt híres, a Cayenne 2002-es megjelenésekor mégis új erőre kapott a Porsche. Ennyit jelent, ha felül valaki az SUV divatvonatra. Ez a vonat azóta is dübörög, viszont van egy másik vonulat is, ami egyre erősebb, ez pedig a kupésított SUV irány.

Természetesen ebből sem akartak kimaradni a németek, így most bemutatták a Cayenne Coupe-t, mely ugyan alapvetően magán hordozza a harmadik generációs Cayenne stílusjegyeit, mégis több pontban különbözik attól. Természetesen más a tetővonal, ám ez nem csak hátul ejt sportosan, hanem az A-oszlop is alacsonyabbra nyúlik. Természetesen ettől a jármű magassága is csökkent, egészen pontosan 20 milliméterrel, viszont cserébe majdnem ugyanennyivel szélesebb is a karosszéria a sportos összhatás érdekében. A tágas fejteret úgy sikerült megőrizni, hogy a hátsó üléseket 30 milliméterrel lejjebb tolták, így az utasoknak nem kell összehúzniuk magukat utazás közben.

A motorpaletta kezdetben kéttagú, de közel sem gyenge. A belépő szintet a 340 lóerős háromliteres V6-os egység jelenti, az igazi ász a négyliteres duplaturbós V8-as a maga 550 lóerős teljesítményével.