Különös dátumot választott a Ford az új Bronco premierjéhez

Régóta várják már a fanatikusok, most pedig végre premier dátumot kapott a Ford Bronco új generációja. Mondjuk nem volt túl szerencsés pont O.J. Simpson születésnapját belőne ezzel.

A Ford fanatikusok régóta várnak már a Bronco modell felélesztésére. Most viszont már tényleg közel van a hivatalos bemutatkozás, a Ford ugyanis kitűzte a premier dátumát, melyet júlis kilencedikére tettek.

Ezzel még nem is lenne semmi baj, csak éppen szemfüles fanatikusok világítottak rá arra, hogy ez egyben O.J. Simpson, a gyilkosság miatt elítélt színész-sportoló születésnapja is. O.J nevéhez ráadásul szorosan köthető a Ford Bronco is, hiszen egy ilyen autót használt és féltően dédelgetett a hétköznapokban, illetve szintén ezzel menekült a rendőrök elől is a kilencvenes években. Azt nem tudni, hogy tudatos választás-e az időpont, vagy csak egy szerencsétlen véletlen.

Amit viszont már most tudni lehet, hogy az új Bronco a Jeep Wrangler-hez hasonlóan teljesen leemelhető tetőszerkezetet kap, illetve két- és négyajtós kivitelben is elérhető lesz. A motorpaletta kezdetben kéttagú lesz, a belépő szintet a 270 lóerős 2,3 literes turbós Ecoboost benzines motor jelenti majd, míg a csúcs kivitelek orrába a 330 lóerős, 2,7 literes turbós V6-os egység kerül majd.