Különleges festéssel tiszteleg a Toyota a közfeladatot ellátó dolgozók előtt

Az idei év minden tekintetben katasztrofálisnak bizonyult, ami főleg a koronavírus járványra és annak következményeire vezethető vissza. Tudja ezt a Toyota is, így most egy diák által készített különleges mintával ellátott Yaris GR modellel tisztelegnek a „hétköznapi hősök” előtt.

A koronavírus járványnak köszönhetően a 2020-as év minden volt, csak éppen örömteli nem. A sok haláleset, a gazdaság nehéz helyzete és a mindenkitől áldozatokat követelő okozatok rég nem látott nehézségek elé állították a jelen generáció tagjait. A harc viszont még nem ért véget, így még nem enyhül igazán a nyomás a „frontvonalban” harcolók vállán.

Tudja ezt a Toyota is, aki egy különlegességgel szeretne tisztelegni a közfeladatot ellátó dolgozók előtt. Pár hónapja meghirdettek a japánok egy „alkoss rally versenyautó dizájnt” pályázatot, melyre jelentkezett egy bizonyos Alice Goodlife is, aki pontosan a koronavírus elleni küzdelmet választotta témájának. A 16 éves walesi tanuló ráadásul a gyáriak szerint olyan különleges művel jelentkezett, hogy nem tehették meg azt, hogy ne készítsék el a dizájnt egy igazi autón, egy új Yaris GR-en.

A minta leghangsúlyosabb eleme a kocsi egész orrát eltakaró arcmaszk, a szivárványos tető pedig a nehéz helyzetben is megtalálható sokszínűséget jelképezi. Az igazán fontos motívumok azonban a Yaris GR oldalán találhatók meg. Itt ugyanis öt olyan szakmában dolgozó ember sziluettje látható, akik állandó veszélynek vannak kitéve, pedig értünk munkálkodnak, közfeladatokat látnak el. Egészen pontosan egy nővér, egy tanár, egy katona, egy építő munkás és egy rendőrtiszt képe látható ezen a ponton.

Láthatunk még nárcisz motívumokat is a festésen, melyek Alice Goodlife hazájának, Walesnek a jelképei. Ezek azért kerültek fel az alkotó elmondása szerint, mert ezzel szeretné kifejezni csalódottságát, hogy a járvány miatt elmaradt a WRC rali világbajnokság walesi futama.