Közösségi járműmegosztó kerekesszékeseknek? Az Italdesign megoldja!

Jelenleg a mozgássérültek nem igazán tudják kivenni a részüket a közösségi járműmegosztó szolgáltatásokból. Ezen változtatna az Italdesign.

Manapság egyre kedveltebbek és elterjedtebbek a közösségi járműmegosztók. Autókat használunk közösen, egymásnak adjuk az elektromos rollereket és még robogóra is pattanhatunk, ha éppen úgy tartja kedvünk. Kivéve, ha mozgássérültek vagyunk, mert akkor nem igazán tudunk élni ezekkel a lehetőségekkel.

Ezen változtatna az Italdesign a WheeM-i névre keresztelt szerkezettel, ami lényegében egy olyan elektromos jármű, melybe kerekesszékkel bedokkolva gyorsan és könnyen juthatunk el városon belül bárhová.

Az Italdesign tervei szerint a járgányokat a telepített töltőállomásoknál kell majd felvenni és oda is kell majd visszavinni. Amennyiben elindul a szolgáltatás, akkor ilyen állomásokból többet is telepítenek majd a gyáriak, így az elképzelés szerint mindenki talál majd közeli járgányt és töltőállomást magának.

A WheeM-i további különlegessége, hogy az autókban is használt szenzorokkal rendelkezik, így nem lehet vele gyalogost gázolni és segít kikerülni a rendszer a felhasználó elé kerülő akadályokat is.