Közösen fejleszt elektromos autó „gördeszka” alvázat egy japán és egy izraeli cég

A japán KYB és az izraeli REE Automotive közös munkája alapvetően alakíthatja át a jövőben az elektromos autók szerkezeti felépítését. A kerekekbe integrálnak minden irányító és vezérlő funkciót, így a lehetőségek tárháza nyílik meg a tervezők előtt.

Ahogy egyre elfogadottabbá válik a világban az elektromos autózás, úgy fekszik rá egyre több cég az új fejlesztésekre is. Ráadásul nem csak a nagy gyártók törekszenek arra, hogy minél jobbat állítsanak elő, hanem vannak szép számban ígéretes próbálkozások külsős cégektől is.

Ilyen például az izraeli REE Automotive és a japán KYB munkája is, akik egy olyan „gördeszka” alvázat fejlesztettek ki az elektromos autók számára, ami alapvetően formálhatja át a jövő villanyos autó tervezését.

Egészen pontosan arról van szó, hogy a mérnököknek sikerült minden irányításban és hajtásban részt vállaló alkatrészt a kerekekbe integrálni, így azok nem foglalnak el máshol helyet. Itt találhatóak meg az elektromos motorok, a kerekeket mozgató mechanizmusok de még a felfüggesztés és a lengéscsillapító is. A platform alapját pedig a jármű teljes hosszában elnyúló lapos akkumulátor csomag adja, így rengeteg helyet és szabadságot kapnak a későbbiekben a karosszériát tervező mérnökök.

Az REE szakijai ráadásul azt is hozzá tették, hogy az új platform teher és személyautó alapnak egyaránt megfelel, sőt akár egyszerű karosszéria cserével akár többfunkciós alapként is lehet majd használni.