Közös fejlesztésbe kezdenek a Stellantis prémium márkái

A PSA és az FCA összeolvadásából létrejött Stellantis komoly terveket dédelget a prémium szegmens bevételével kapcsolatban. A DS, az Alfa Romeo és a Lancia közös erővel fejleszt majd új modelleket a jövőben.

Azt már korábban mi is megírtuk, hogy a frissen megalakult Stellantis cégóriásnak tervei lehetnek a Lancia márkával még, hiszen legutóbb egy prezentációban azt elég hangsúlyosan a márkacsoport prémium gyártói között jelölték meg. Most úgy tűnik, hogy tényleg nem hiába került be akkor az utóbbi időkben sikeresen, de mégis háttérbe húzódva működő márka említés szintjén az Alfa Romeo és a DS mellé.

Az Automotive News Europe ugyanis tudomást szerzett arról, hogy a Stellantis kötelékén belül a három márka szorosan összedolgozik majd a jövőben, hogy sikeresen tudjanak beleszólni a prémium szegmens alakításába.

“Olasz kollégáinkkal speciális prémium modulokon, hajtásláncokon és technológiákon dolgozunk, hogy megkülönböztessük a prémium márkáinkat (Alfa Romeo, DS és Lancia) a többi mainstream márkától”- írta le az összefogás lényegét Marion David, a DS termékekért felelős igazgatója.

A publikáció beszámol arról is, hogy a tervek szerint a DS még két új saját fejlesztésű modellel jelentkezik majd 2023-ig, ám utána már az egykori FCA márkákkal közösen kísérlik meg a szegmens átalakítását. Ez annyit tesz, hogy a Stellantis új prémium generációja jó eséllyel 2024 után jelenik majd meg jelentős átfedéssel a három márka kínálatában.

Közben az Alfa Romeo háza táján is nagy a mozgolódás, kiderült ugyanis, hogy nagyban készül egy új crossover modell is, mely a Stelvio és az idén premierjét ünneplő Tonale alatt képez majd belépő szintet az olasz SUV modellek világába.