Közel-keleti szuperautó a Halálos iramban 7 sztárja

Ritka különleges szuperautó a Halálos iramban 7 sztárja, a közel-keleti W Motors által készített Lykan Hypersport ugyanis elképesztően gyors és megdöbbentően drága.

A 2012-ben alapított libanoni W Motors egy évvel később mutatta be első modelljét, amelyet Lykan Hypersport névre kereszteltek. A katari és dubai autószalonokon nagy feltűnést keltett szuper-sportkocsit a RUF tuningcég által 751 lóerősre és 960 Nm nyomatékúra izmosított 3,7 literes, hathengeres, dupla turbós Porsche-boxermotorral szerelték. A hatfokozatú kézi vagy hétsebességes duplakuplungos váltóval a Lykan Hypersport mindössze 2,8 másodperc alatt éri el a százas tempót, a végsebessége pedig 395 km/óra.

Már a menetteljesítményei is figyelemreméltók, de nem ezért igazán különleges a W Motors szuperautója. A Lykan Hypersport ugyanis több száz gyémánttal kirakott LED-es fényszórókat kapott, az üléseit pedig valódi aranyból készült cérnával varrták. Az autó ráadásul nagyon limitált példányszámban készül: mindössze hét darabot gyártanak belőle. 3,4 millió dolláros árával pedig a világ harmadik legdrágább sportautójává vált, közvetlenül a szintén hét példányban gyártott, 4,6 millió dolláros Lamborghini Veneno és az egyetlen példányban létező, 8 millió dolláros Maybach Exelero mögött.

Úgy tűnik, készítői tudják, hogyan érdemes kívánatossá tenni ezt a szuperautót: a katari és dubai premierek mellett olyan játékokban lehet vele száguldani, mint az Asphalt 8 és a GT Racing 2, de a legtöbben feltehetően a Halálos iramban 7 című film látványos jeleneteiből ismerték meg.