Korrupció és rendőrségi akció a Mozaik utcai vizsgaállomáson

Kedden a reggeli órákban rendőrök lepték el az ország legnagyobb jármű vizsga állomását. 12 embert azonnal elvittek a rendőrök korrupció megalapozott gyanúja miatt.

Az amúgy is minden nap autóktól és emberektől nyüzsgő Mozaik utcában kedd reggel a megszokottnál is nagyobb volt a tolongás. Az időpontra érkező, autókat vizsgáztatni szándékozó ügyfelek mellett ugyanis több tucat rendőrautó zúdult be az ország legnagyobb vizsgaállomására. Szó sincs arról, hogy a kocsikat kellett átnézetni, ők most emberekért jöttek.

A rendőrség ugyanis elárulta, hogy az akció még egy tavaly indult nyomozás eredménye, melynek célja a már drasztikus mértékben elharapódzó korrupció beszüntetése volt. Mint kiderült ugyanis, már jó ideje működik a rendszer, hogy megfelelő ismeretséggel és némi készpénzért cserébe bármit és bármikor át lehet tolni a kötelező vizsgán.

Az MTI információi szerint a rendőrök a helyszínen jelentős mennyiségű készpénzt koboztak el, illetve autókat, ingatlanokat és számlákat foglaltak, illetve zároltak le. Az akció során 12 kormánytisztviselő került azonnali hatállyal őrizetbe, de összesen 20 embert gyanúsítanak bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetéssel és annak elfogadásával.