Környezettudatosságra vált a Matchbox is

A világ egyik legismertebb kisautó gyártója is zöld irányba mozdul el. A jövőben csak újrahasznosított anyagokkal dolgoznak, ráadásul egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az elektromos autók is a kínálatban.

Az autóiparban elharapódzó villanyosítási és környezetvédelmi trendek szépen lassan olyan üzletágakra is hatással lesznek, mint például a játékgyártás. Erre enged következtetni az egyik leghíresebb kisautókat gyártó cég, a Matchbox lépése is.

A srácok ugyanis úgy döntöttek, hogy részt szeretnének venni a fenntartható környezet kialakításában, ezért 2030-ra a tervek szerint minden egyes termékük teljes mértékben újrahasznosított és újrahasznosítható anyagokból készül majd, természetesen ebbe a csomagolást is belevéve.

Ennek az új irányvonalnak az előhírnöke a most kiadott különleges széria, mely már 99 százalékban ilyen újrahasznosított anyagokból épült fel és természetesen a Tesla egyik termékét, a nemsokára érkező új Roadster generációt mintázza meg. Az autóipari változásokra mindezek mellett még úgy reagál a Matchbox, hogy a jövőben több elektromos modellt vesz fel a palettájára, a megvásárolható kiegészítők között pedig megjelennek az elektromos töltők is.

Végül, de nem utolsósorban azt is bejelentette a cég, hogy az elektronikával ellátott játékok felépítésén is változtatnak, azaz a jövőben egyetlen könnyen eltávolítható modul felel majd a játékok mozgatásáért, ezzel is elősegítve az e-hulladékok újrahasznosítási folyamatát.