Korlátozza a Mercedes az AMG modellek elérhetőségét az emissziós normák miatt

A Mazda után a Mercedes is áldozatot kell hogy hozzon annak érdekében, hogy jövőre tudják tartani az új emissziós határértékeket. Alaposan visszafogják az AMG palettát.

A Mazda nemrég jelentette be, hogy az emissziós normák miatt limitálják a rendelhető 2 literes motorral szerelt MX-5-ök számát. Úgy tűnik, hogy más gyártók számára is elkerülhetetlen lesz egy ilyen hasonló lépés, most például a Mercedes hozott egészen hasonló döntést.

A németek ugyanis jelenleg 138g/km CO2 paletta átlaggal rendelkeznek, ami még távol van a 2020-tól érvényes 100 g/km megengedett értéktől. Értelemszerűen ilyenkor a nagyobb öko-lábnyommal rendelkező modellek számát kell csökkenteni, ami jelen esetben az AMG palettát jelenti.

Ennek értelmében a Daimler jövőre néhány AMG modell elérhetőségét jelentős mértékben leredukálja, illetve néhány technikai módosítás is kilátásba került. Ez utóbbi például a C63 AMG-t érintheti, ahol a gyártó a jelenlegi V8-as motort tervezi felváltani egy 2 literes négyhengeres turbós egységgel, természetesen elektromotorral kiegészítve.