Konnektorról is tölthető az új Prius

A Prius negyedik generációja most újabb változatban mutatkozott be: itt a konnektorról is tölthető kivitel, amelynek eltérő külsőt készített a Toyota.

Már a Prius előző generációjából is készült konnektorról tölthető plug-in hibrid kivitel, azt a modellt azonban nehezen lehetett megkülönböztetni a hagyományos hibrid változattól. A negyedik szériánál már nem kérdés, hogy a Prius melyik változatával állunk szemben, a Toyota ugyanis markánsan különböző külsőt készített a most bemutatkozó Prius Plug-in Hybrid számára.

Az Egyesült Államokban Prius Prime néven piacra kerülő modell áramvonalas formája megmaradt, de a fényszórók, a hűtőmaszk és a hátsó lámpák is teljesen újak. Az utastér is eltér a hagyományos kiviteltől, hiszen a gazdagabban felszerelhető Prius Plug-in Hybrid műszerfalára 11 colos, álló formátumú érintőképernyő kerülhet, a menetadatokat pedig head-up display vetítheti ki a vezető elé.

A műszaki alapok azonosak, így az 1,8 literes benzinmotor és az elektromotor is megegyezik a kétféle modellekben. Az akkumulátor azonban a konnektoros típusban 8,8 kilowattórával nagyobb, így akár 35 kilométert is el lehet vele autózni tisztán elektromos üzemben. A Prius Plug-in Hybrid átlagos fogyasztása 1,4 l/100 km, egy feltöltéssel és egy tankkal pedig akár 965 kilométert is képes megtenni. Igaz, ennek érdekében a végsebességét 135 km/órára korlátozták.