Kompakt crossovert tervez a Ssangyong

A Qashqai konkurensét készítené el a Ssangyong, az újdonság prototípusát a genfi autószalonon leplezik le. Itt mutatkozik be a Tivoli nyújtott változata is.

Két új szabadidő-autóval készül a Ssangyong a genfi autószalonra. Az SIV-2 névre keresztelt prototípus a koreai márka új modelljét vetíti előre, amely méreteivel egyértelműen a sikeres Nissan Qashqai konkurense lenne. Az SIV-2 formája a Ssangyong eddigi legsikeresebb típusát, a Tivolit idézi, ezzel egyértelműen vége azoknak az időknek, amikor még megosztó formájú típusokkal jelentkezett a márka. A sorozatgyártásig még hátravan egy kis idő, ezért a Ssangyong is bátrabban tervez: a szériamodellt 1,5 literes, turbós benzinmotor és elektromotor párosával szerelnék, a hibriden kívül pedig konnektoros hibrid és teljesen elektromos kivitele is lenne az autónak.

Szintén Genfben leplezi le a Ssangyong a Tivoli hosszított változatát. A tavalyi frankfurti autószalonon bemutatott XLV Air Concept ugyanis olyan nagy érdeklődést váltott ki, hogy a koreai gyártó úgy döntött, sorozatgyártásba küldi a modellt. A nyújtott Tivoli azonban az előzetes hírekkel ellentétben nem lesz hétszemélyes. A kiskategóriás crossoverek közé tartozó modell 2,6 méteres tengelytávja megmarad, de a hátsó túlnyúlást 24 centiméterrel megnövelték, így az eredeti Tivoli 423 literével szemben a Tivoli XLV csomagtere öt üléssel is hatalmas, 720 literes lesz. Ilyet pedig senki nem kínál a Vitara, Duster és Mokka által uralt szegmensben.