Kompakt crossoverrel bővült a Kia Ceed család

Tovább bővült a Kia Ceed paletta, a sportos kombi ProCeed után ugyanis itt a csak Európának készült kompakt crossover, az XCeed.

A Kia Ceed egyértelműen a márka egyik legsikeresebb modellje, így érthető, hogy a lehető legtöbbet szeretnék kihozni belőle. Ezért is bővül folyamatosan a paletta, mely most már öt tagot számlál.

A sima csapotthátú, a kombi, a GT és a ProCeed után ugyanis megérkezett az XCeed is, mely egy kompakt Crossover, lényegében a hatch telekjárósra rajzolt változata. Természetesen az emelt hasmagasság mellett kötelező műanyag koptatók is hozzájárulnak az SUV megjelenéshez, illetve érdekességként említendő meg, hogy csak ehhez a Ceed változathoz kérhető a Quantum sárga fényezés.

A belső tér már ismerős lehet annak, aki képben van a modern Kiákkal kapcsolatban, azaz áttekinthető elrendezést és puha anyagokat találhatunk az XCeed-ben is. A csapotthátú Ceed-hez képest mintegy 40 literrel több csomagteret, azaz 426 literes pakolhatóságot kapnak az újdonság leendő tulajdonosai.

Kezdetben három benzines és két dízel egység közül választhatnak a megrendelők. Az előbbi kategóriát az 1 literes 120 lovas háromhengeres, az 1,4 literes 140 lovas négyhengeres és az 1,6 literes 204 lóerős T-GDi jelenti, míg a gázolajosokat az 1,6 literes képviseli 115 és 136 lóerős teljesítménnyel. Várhatóan jövőre érkeznek a hibrid változatok is.