Kombiként is elkészült a Rolls-Royce Wraith

Ugyan nem a gyári modellként, de már sportkombi kivitelben is elérhetővé vált a Rolls-Royce Wraith luxuskupé. Összesen hét darabot csinál majd belőle egy belga karosszéria műhely.

A Rolls-Royce Wraith már magában sem egy mindennapi jelenség, hiszen az elegáns luxuskupéból főként az árazása miatt érthető módon sosem lesz tömegtermék. Na de mi van akkor, ha valaki még a különlegesebbnél is különlegesebbet akar? Akkor jönnek képbe az olyan átépítő műhelyek, mint például a belga Carat Duchatelet.

A srácok már korábban is foglalkoztak Rolls-Royce modellekkel, többek között méretes limuzinokat is gyártottak már megrendelésre, ám most valami még egyedibbet hoztak össze. Sportkombit csináltak a Wraith kupéból.

A terveket Niels van Roij dizájner álmodta meg, a megvalósítás viszont a belga mesterekre várt. Megoldották? Szemmel láthatóan meg! A tetőt meghosszabbították az autó hátuljára pedig egy egyedi harmadik ajtó került. Az oldalsó övvonal megmaradt, a gyári hátrafelé nyíló ajtókon sem alakítottak semmit, az összkép viszont teljesen egységes.

A Silver Spectre Shooting Brake névre keresztelt autóból egyelőre csak egyetlen példány létezik, de a Carat Duchatelet úgy tervezi, hogy még hat darabot összedobnak belőle, annyira jól sikerült. Az egyelőre nem ismert, hogy mennyit kell annak fizetnie, aki szeretne magának egy jobban pakolható Wraith modellt.