Kombiból épített raliautót a Skoda

A Fabia Combi alapjára épített versenyautót a Skoda, és bár ezzel a kategóriával korábban többen is próbálkoztak, a csehek látványossága egyedi darab marad.

A Fabia platós buliautó-változata mellett az idei GTI találkozóra készült el a Škoda másik új prototípusa, a Fabia Combiból épített raliautó is. A praktikus családi kocsit a nemrég bemutatott R5-ös versenygép technikájával látták el. 1,6 literes, négyhengeres, turbós benzinmotorja 280 lóerőre és 450 Nm nyomatékra képes, és ötfokozatú, szekvenciális sebességváltón keresztül hajtja mind a négy kereket.

A Fabia R5 Combi Concept karosszériája sem mindennapi, hiszen a 18 colos könnyűfém kerekek fölött a sárvédőket alaposan kiszélesítették, hátulra pedig méretes légterelő szárny és középen kivezetett kipufogóvég került. Annak ellenére, hogy korábban már többen próbálkoztak kombi versenyautóval (gondoljunk csak a Volvo 850-re, vagy nem is olyan régen a Honda Civic Tourerre), a Škoda nem tervezi, hogy élesben is beveti a puttonyos versenyautót.