Kombi Volvo az új Safety Car a WTCC-ben

A túraautó-világbajnokság mezőnyét új biztonsági autóval vezetik fel, az idei évtől a Volvo V60 Polestar változata lép az Alfa Romeo 4C helyére.

Új biztonsági autó kap szerepet a túraautó-világbajnokságban, az eddig használt Alfa Romeo 4C helyére egy Volvo V60 Polestar lép. A svéd márka ugyanis az idei évtől gyári csapattal vesz részt a WTCC küzdelmeiben, a Citroën, Lada és Honda ellen induló alakulat pedig a Safety Car szállítója is lesz egyben.

Kombi karosszériája ellenére meglehetősen gyors autóról van szó, a Polestar ugyanis a V60 csúcsváltozata. 3 literes, soros hathengeres, turbós motorja 350 lóerőre és 500 Nm nyomaték leadására képes, így 5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebességét 250 km/óránál elektronika korlátozza. A Polestar kivitel szénszálas toronymerevítőt, 80 százalékkal keményebb rugókat és állítható Öhlins lengéscsillapítókat is kap. 20 colos kerekeit elöl hatdugattyús Brembo fékrendszer lassítja 302 mm átmérőjű hűtött tárcsákkal, kerekeire 245/35-ös Michelin Pilot Super Sport abroncsok kerülnek. A Safety Car az utcai változathoz képest bukókeretet, fényhidat, elsősegély- és kommunikációs rendszert is kap.