Kombi formában is kapható lesz a Skoda Fabia következő generációja

Bár manapság a kis kompakt crossoverek térnyerése miatt csökken a kereslet a kisebb kombik iránt, a Skoda továbbra is kínálja majd ebben a formában a Fabia következő generációját.

A Skoda jövő év elején leplezi le a Fabia legújabb generációját, mellyel kapcsolatban többnyire még csak találgatások vannak, de néhány fontos információra azért érkezett már gyári megerősítés is. Ilyen például, hogy a puttonyos változatról sem kell majd lemondania a modell vásárlóinak.

Az utóbbi időben ugyanis egyre jobban szorítják ki a kompakt crossoverek a kisméretű kombikat a piacról, ám a Skoda célközönsége esetén ez még nem annyira figyelhető meg. Tavaly is például az összes Fabia eladások több mint 34 százalékát tette ki a puttonyos kivitel, ami remek eredménynek számít, főleg annak tudatában, hogy a Fabia továbbra is a Skoda második legnépszerűbb modellje, közvetlenül az Octavia után.

„Lesz kombi verzió. Ez különösképpen fontos számunkra, ugyanis elkötelezettek vagyunk abba az irányba, hogy megfizethető és praktikus alternatívát kínáljunk a belépő szintet képviselő szegmensben is”- mondta a Skoda vezérigazgatója, Thomas Schaefer.

Lesz tehát kombi Fabia továbbra is, az viszont még kérdéses, hogy a villanyosítás szele eléri-e a modellt. A Fabia ugyanis pont azzal tudja eladni magát, hogy a lehetőségekhez mérten alacsony árcédulával rendelkezik. Ezt pedig egy hibrid rendszer lehetősen átvariálná a jövőben.