Költségcsökkentésre készül a Renault is

A Nissan után a Renault csoport is bejelentette, hogy jócskán le akarnak faragni az éves kiadásokból, hogy egyenesbe jöjjön a márka. Sajnos elbocsátások is lesznek szép számmal.

A Nissan megszorító intézkedései után a Renault csoport is bejelentette, hogy nem kerülhetik el a kiadások lefaragását, ha versenyképesek szeretnének maradni a piacon. Egészen pontosan évi 2 milliárdot szeretnének lenyesni a költségvetésből az elkövetkező három év folyamán.

Ezt több intézkedéssel szeretnék elérni, melyek közt megtalálható például a gyártási kapacitás csökkentése évi 4 millió darabról 3,3 millióra, illetve az autók összeszerelésénél használt alkatrészek összetettségét és mennyiségét is redukálni tervezik, illetve megoldás lehet még a többcélú felhasználást lehetővé tévő részegységek alkalmazása is.

Ami ennél is súlyosabb, hogy a műszakok számából is visszavesznek valamennyit, ami globális szinten sajnos 15 ezer Renault alkalmazott állásába kerül majd. Mindezek mellett a franciák visszamondták a Romániában és Marokkóban tervezett kapacitás bővítést is.