Klasszikus sportkocsi, modern tartalommal

A Superformance cég legújabb munkája az a sportkocsi, mely kívülről a klasszikus Ford GT40-et idézi, a legendás burkolat alatt azonban modern technika leledzik.

Legendás modellek újra megalkotásával foglalkozik a Superfomance cég, melynek legújabb projektje egy klasszikus Ford GT40 karosszériás modern GT. Az eredmény egészen elképesztő, ráadásul az igazi GT árának a töredékéért.

Természetesen nem igazi GT40-et építettek át, hiszen a legendás Ford túl értékes egy ilyen projekt megvalósításához, hanem újra gyártották a teljes karosszériát a srácok. Az eredetivel minden tekintetben megegyező burkolat már magában mesterműnek számít, ám az alatta lévő technikával párosítva inkább a lenyűgöző szó illik rá.

A meghajtásról az új Ford GT 3,5 literes duplaturbós Ecoboost motorja gondoskodik nem elhanyagolható méretű Garrett turbókkal kiegészítve. Ez az egység nagyjából 700 lóerőt képes kipréselni magából 880 Nm nyomaték mellett. Itt fontos megjegyezni, hogy a Future GT Forty névre keresztelt modell összesen 1088 kilót nyom. Ebből már kikövetkeztethető, hogy brutális menetteljesítményről beszélhetünk.

Természetesen ilyen tudás mellett a stabilitásról is gondoskodni kell, így modern légrugós futóművet terveztek alá, a tökéletes tapadásról pedig a Michelin Pilot Sport Cup 2 gumik gondoskodnak.

A replika retró-modern sportkocsi nagyjából 50 millió forintba kerül, ami egy kicsit soknak tűnik elsőre, de ha mellé teszed, hogy egy eredeti GT40 vagy egy új GT mennyibe kerül, máris baráti árról beszélhetünk.