Kiűzi a műanyag csomagolóanyagot a gyáraiból a Toyota

A környezettudatosság jegyében született meg a Toyota azon döntése, hogy az indiai üzeméből száműzi a műanyag csomagoló anyagokat.

Manapság érthető módon egyre fontosabb a környezettudatosság. Mondjuk jobb lett volna, ha hamarabb eszmél az emberiség és nem a tűzoltás kategóriát visszük most végbe, ám az legalább jó jel, hogy az autógyártók is sorra állnak be a sorba. Ott van például a Toyota, aki a gyártás során felhasznált anyagokat teszi most szépen lassan teljesen környezetbaráttá.

A folyamat tavaly júniusban indult el, és most már több mint egy év elteltével sikerült majdnem minden műanyagot száműzni az indiai gyáregységből. Ez azonban még nem elég, a Toyota érthető módon teljes műanyag mentességet akar elérni, amibe bele tartoznak a gyártó és a beszállító termékeinek a csomagolásai is. Ezeket papír, illetve vászon alapú anyagokkal váltják fel még idén év végéig.

Persze, hosszú távú tervre is szükség van, így 2050 után teljes szénmentességet és nagyon minimális víz felhasználást ígérnek a japánok nem csak az indiai, hanem az összes gyáregységet beleértve.