Kisméretű crossover tanulmányt mutatott be a Renault

A Kiger Concept egy később ténylegesen sorozatgyártásba kerülő modell előfutára, mellyel először Indiában próbálnak szerencsét a franciák, majd jöhet a globális forgalmazás is.

Nagyon úgy néz ki, hogy tovább bővíti a Renault az amúgy is népes crossover palettáját. Most még csak tanulmány jelleggel, de bemutatkozott a franciák legújabb ebben a kategóriába sorolható járgánya, a Kiger.

Egyelőre technikai információkat nem árultak el róla a gyáriak, azt viszont lehet tudni, hogy egy kimondottan kisméretű, fiataloknak szánt városjáró lesz belőle 4 méter alatti hosszúsággal és feltűnő sportos dizájnelemekkel.

Persze, a tanulmányon látható zöld LED-es díszívilágítás jó eséllyel el fog tűnni a végleges változatról, és a nappali menetfény csíkjai sem fognak elérni végül egészen az első emblémáig, sőt, a felni is teljesen biztosan visszafogottabb dizájnt kap, de a gyártó szerint egyébként nem várható már egetrengetően sok változtatás a karosszéria tekintetében.

A Kiger elsőként Indiában fog bemutatkozni várhatóan a jövő év folyamán, de a bevezető időszak után nem sokkal már globálisan szeretné majd forgalmazni a gyártó az új kis városjáróját