Kisebb és olcsóbb Vitara készült

Bemutatkozott a Suzuki esztergomi gyárában készülő Vitara kisebb és olcsóbb változata, amelyet azonban csak a fejlődő piacokra szánnak.

Indiában, a delhi autószalonon mutatkozott be a Maruti Suzuki legújabb modellje, a Vitara Brezza. A kompakt méretű szabadidő-autó ugyan rokonságban áll az esztergomi gyárban készülő Vitarával, de szinte minden részlete különbözik tőle. Indiában kedvezőbb adózás alá esnek a négy méternél rövidebb hosszúságú autók, ezért minden gyártó ebben a méretosztályban igyekszik bemutatni típusait, itt indul az új Vitara Brezza is.

A Maruti Suzuki újdonsága csak formájával emlékeztet a nálunk kapható modellre, 3,99 méter hosszú, 1,79 méter széles és 1,64 méter magas karosszériája 18 centiméterrel rövidebb, másfél centivel keskenyebb és hárommal magasabb az általunk ismert kivitelnél. 300 literes csomagtartójával és 20 centiméteres hasmagasságával a Vitara Brezza nagy sikernek ígérkezik az indiai piacon. Mivel méretben is kisebb autóról van szó, ezért kisebb motor is elegendő hozzá: a nálunk kapható modell 1,6 literesével szemben a Brezza egy 1,3 literes dízelmotort kapott, amely 90 lóerő és 200 Nm nyomaték leadására képes. Az utastere is egyszerűbb kivitelű az esztergomi modellénél, ráadásul csak jobbkormányos változatban készül, ezért nem valószínű, hogy az olcsóbb Vitara valaha eljut hozzánk is.