Kirúgták, ezért a gyár területén tombolt egy egykori Mercedes alkalmazott

Nem a legelőnyösebb módját választotta egy elbocsátott Mercedes alkalmazott Spanyolországban annak, hogy nemtetszését fejezze ki. Egy munkagéppel rongált meg 69 udvaron várakozó vadi új méregdrága autót.

A Mercedes még tavaly év közben jelentette be, hogy sajnos a koronavírus járvány okozta gazdasági károk miatt az alkalmazottak mintegy 10 százalékától kell megválnia. A leépítés természetesen kellemetlenül és váratlanul érintette a dolgozókat, akik december elején több városban is (például Berlinben) tüntetéseket szerveztek, hogy hangot adjanak annak a véleményüknek, miszerint nem tett meg mindent a német gyártó azért, hogy elkerülje a szomorú lépést.

A demonstrációk többnyire békésen lezárultak, ám az elégedetlenség úgy néz ki nem csillapodott le mindenkiben. Spanyolországban egy elbocsátott (igazság szerint a munkaszerződése lejárt és azt nem hosszabbították meg) dolgozó ugyanis úgy érezte, hogy itt a tettek ideje, ráadásul pont szilveszter éjszaka!

Ezért el is kötött egy építkezésről egy munkagépet, majd azzal áttörte a vitóriai gyáregység kerítését, majd őrült tombolásba kezdett. Az elbeszélések szerint először a gyártósorhoz próbált meg bejutni a géppel, de miután ez nem sikerült neki, inkább az udvaron parkoló vadi új V-osztályoknak esett neki. Ezek közül majdnem 70 darabot sikerült megrongálnia, többet szinte teljesen megsemmisítve.

Érthető a kétségbeesés, senkinek sem jó, ha elveszti a munkáját, de ezzel a lépéssel semmivel nem került közelebb a megoldáshoz, sőt. Mivel a helyszínen elkapták a baszk származású férfit, így a nem menekülhet el a felelősségre vonás és az anyagi vonzatok elől. Az pedig nem kevés. Az előzetes becslések szerint összesen 2 millió euróról, azaz több mint 700 millió forintról van szó.

(fotók: autotimesnews.com, Twitter)