Kínai kézbe kerülhet az Alfa Romeo és a Maserati is

A Volvo márkát is birtokló Geely már korábban meg akarta venni az anyagi gondokkal küszködő FCA-tól a két neves olasz márkát, most viszont meg is történhet a felvásárlás.

Német lapértesülések szerint hosszú évek huzavonája után megegyezhet a Geely és az FCA. A Maserati és az Alfa Romeo a tét.

Néhány éve a kínai cég már tett vételi ajánlatot a két márkára, ám akkor az FCA még tartotta magát és nem adta el. Most viszont Marchionne halála után megváltoztak a dolgok és bizonyos pletykák szerint már meg is született a megegyezés, azaz a Volvo mellett a két neves olasz gyártó is kínai kézbe kerülhet.

Ez annyit tesz, hogy az FCA kezében a Jeep marad mint globális márka, illetve a Fiat, mellyel kimondottan az európai piacra koncentrálnak a későbbiekben.

Arra még nehéz választ találni, hogy az Alfa és a Maserati számára mit jelent a tulajdonos váltás, ám nem szabad elfelejteni, hogy a Volvo csak profitált az elmúlt években azokból a változtatásokból, melyek a Geely fennhatósága alatt lettek eszközölve.