Kínai gyártóval állhat össze a Jaguar-Land Rover

A kínai BYD éppen akkumulátorgyártó üzemet akar létrehozni Európában, a Jaguar-Land Rover pedig pont egy ilyen lehetőségre vár. Ez megoldhatja az angolok akkumulátor ellátási problémáit, a BYD pedig még nagyobb befolyást gyakorolhat az európai piacra.

A kínai BYD rohamtempóban kezdte el növelni az európai jelenlétét, hiszen az elektromos buszok és teherautók mellett nemrég elkezdték itt is forgalmazni a saját személyautóikat. Ez persze még nem elég, így egy gyárat is fel akarnak húzni Európán belül, ahol főként az akkumulátorok gyártását oldanák meg.

Ez pedig kapóra is jön az akkumulátor ellátási problémákkal küzdő Jaguar-Land Rovernek, akik már meg is kezdték a tárgyalásokat a kínai féllel. Az egyezséget csupán az angolok Uniótól eltávolodása lassítja le, de a két fél szerint nemsokára így is megszületik a mindenki számára előnyös megállapodás.

Belsős információk szerint ez annyit jelent, hogy a BYD válik a Jaguar első számú akkumulátor beszállítójává, míg a kínaiak gyárat építhetnek Angliában és szorosabb fejlesztési együttműködésbe kezdhetnek a Jaguar csapatával, azaz európai partnert szereznek a helyi piac lehető legjobb kiaknázására.