Kína menti meg a Jaguar-Land Rovert

A Jaguar Land Rover kínai hitelezőkkel kötött megállapodást 5 milliárd jüan (704,5 millió dollár) összegű, garantált lejáratú hitelkeretről, amely az első adósságfinanszírozása Kínában.

Arthur Yu, a Jaguar Land Rover China pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a kínai bankok, amelyek hároméves visszaforgatható kölcsönt nyújtanak, a Bank of China, az ICBC, a Kínai Építési Bank, a Kommunikációs Bank és a Shanghai Pudong Fejlesztési Bank részét képezik.

Jaguar-Land-Rover-China

A hitelre nagy szükség van, hiszen a koronavírus-járvány keményen érintette a globális autógyártók ellátási láncát és értékesítését. A kínai piac a JLR globális eladásainak 25–30% -át tette ki, ám az elmúlt két hónapban 50% -ra nőtt a fontossága a többi piac visszaesése miatt. A hitelkeret „segíthet a JLR China-nak a koronavírus járvány közepette a pénzáramlás jobb kezelésében” – mondta Yu pénteken.

JLR-Wolverhampton

A JLR, amely autókat importál, és gyártópartnerrel rendelkezik a keleti kínai városban, Changshu-ban a wuhu-i székhelyű Chery Automobile-lal, áprilisban Kínában hozta a tavalyi azonos időszak eladásait, májusban pedig növekedni tudott. Yu szerint a vállalat arra számít, hogy a kínai luxusautók szegmensének eladása ebben az évben megegyezik a tavalyi szinttel, vagy enyhén növekszik.

jaguar-land-rover-range-rover-in-yiwu-china

Az Egyesült Királyságban a legfrissebb jelentések szerint a JLR kormányzati támogatási csomagot kért a koronavírus-járványra hivatkozva. Több mint 1 milliárd fontot (1,2 milliárd dollárt) kíván eszközölni a brit kormány sürgősségi hitelezési programján keresztül, jelentette a Bloomberg és a Sky News, hivatkozva az ügyben kompetens személyekre. A JLR adókedvezményeket, kutatási támogatásokat és egyéb támogatásokat is igényel, amelyek az állami támogatás összértékét tekintve meghaladhatják a 2 milliárd fontot – jelentette a Bloomberg.

jaguar-land-rover-shanghai-brand-night

A JLR döntő fontosságú anyacége a Tata Motors számára, amely nincs könnyű helyzetben a koronavírus-válság miatt. Egy befektetési csoport nemrégiben kijelentette, hogy a Tata semmit sem ér a JLR nélkül. A Tata mentőövet kapott a Tata Sons társaságtól egy kedvezményes részvénykibocsátás formájában de a brókerek szerint további segítségre lehet szükség.