Kihívót kap a McLaren Senna

Gordon Murray neve biztos nem ismeretlen a szupersportkocsik világában jártas emberek számára. Ő az, aki anno megálmodta a McLaren F1-et, most pedig saját márkát alakít, hogy minden tekintetben legyőzze a McLaren Senna-t.

Gordon Murray egy igazi legenda az autózás világában, hiszen többek között neki köszönhetjük a legendás McLaren F1 szupersportkocsit, illetve az ő nevéhez fűződik a Brabham BT49B Forma 1-es autó is. A mester jelenleg 73 éves, ám közel sem a nyugdíjasok átlag életét éli. Újabban ugyanis azzal üti el az időt, hogy saját márkát alapít és bitang erős szupersportkocsit fejleszt.

A Gordon Murray Automotive első saját modellje a mindösszesen 100 példányban (ezek közül 25 versenypályára szánt versenyautó lesz) készülő T.50 lesz. Murray nem kevesebbet ígér, mint hogy a 950 kilós önsúllyal rendelkező sportkocsi minden tekintetben jobb lesz, mint a McLaren jelenlegi csúcsmodellje, a Senna. Ebben a 3,9 literes turbós V12-es motor 650 lóereje lesz a segítségére, na meg a tökéletes súlyelosztás, melynek érdekében olyan F1 módon még a sofőr is a vezetőfülke közepén kap majd helyet.

A tervek szerint az első példányok leszállítása 2022 folyamán történik majd meg azoknak, akik kifizetik a 2,5 millió fontos, azaz 966 millió forintos vételárat.